Меню

„Кайсерован врат Тракия“ вече е защитен продукт

„Кайсерован врат Тракия“ вече е в Европейския регистър на храните с традиционно специфичен характер. Това е четвъртият защитен български хранителен продукт в ЕС след Горнооряховския суджук, Филе „Елена“ и Панагрюската луканка. 

„Кайсерован врат Тракия“ е сурово-сушен деликатес от нераздробено месо. Приготвя се от прясно обезкостено месо от свински врат. Пресова се неколкократно по време на сушенето и се намазва с кайсерова смес от натурални подправки и бяло вино.

Наименованието „Кайсерован врат Тракия“ е въведено за първи път през 1980 в стандартизационен документ за производството му, разработен от двама български учени — Джевизов и Кисева. Продуктът е добил бързо популярност, като традиционно се произвежда под това наименование в цялата страна вече над 30 години.  
  
Повече за Горнооряховския суджук, Филе „Елена“ и Панагрюската луканка може да прочетете тук. 
„Кайсерован врат Тракия“ вече е защитен продукт Прегледан от rodnoto.bg на 2015-12-09T13:47:00+02:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.